دکتر سريع القلم، استاد دانشگاه شهيد بهشتي، از جمله سخنرانان اين نشست در خصوص قرار گرفتن کشورمان در صحنه رقابت جهاني خاطر نشان کرد: شرط رشد فکري در به محک گذاشتن اشخاص در رقابت جهاني است.
وي تصريح کرد: اگر بخواهيم هر کتاب را مورد بررسي قرار دهيم فقط با محک هاي بين المللي مي توانيم اين کار را انجام دهيم چرا که در آن صورت به درستي به ضعف خودمان پي مي بريم.
استاد دانشگاه شهيد بهشتي در ادامه افزود: در جهان کنوني هر چقدر سياست گذاري ها به طرف بين المللي شدن يک جامعه و در معرض ارتباطات بين المللي قرار گرفتن آن پيش برودآن جامعه بيشتر رشد مي کند و در همين چارچوب مهمترين اشکال نظام آموزشي ما آن است که ملاک ما مدارهاي داخلي است که مورد بررسي و محاسبه قرار مي گيرد در حالي که بايد بدانيم تضارب آرا در سطوح منطقه اي و بين المللي باعث رشد مي شود.
وي در خصوص ارزش کتاب ديپلماسي فرهنگي گفت: هر چه قدر در مدارهاي منطقه اي و بين المللي قرار بگيريم براي ما مفيدتر خواهد بود و اين کتاب زمينه هاي تبادل هويت ها را با ساير کشورها فراهم مي کند.
سلطاني فرد، مدير گروه مرکز تحقيقات استراتزيک، به عنوان يکي ديگر از سخنرانان اين مراسم به خلاء فعاليت در عرصه ديپلماسي فرهنگي در صحنه خارجي اشاره کرد و به طرح پرسشهايي پرداخت از جمله آنکه آيا در ساختار سياست زده کشورمان که با آمدن هر مسئول سياسي ،ساختار فرهنگي هم دستخوش تحولات مي شود مي توان يک ديپلماسي فرهنگي مدون تدوين کرد؟
رابطه ديپلماسي فرهنگي با ديپلماسي سياسي در کجاست؟ و چگونه مي توان به اين نوع ديپلماسي شکل داد؟
وي خاطر نشان کرد: سوالاتي از اين دست مباحثي است که در کتاب دکتر صالحي اميري بدان پرداخته شده است و تا حدودي مي تواند نگاه ساختاري را مرتفع کند.
سلطاني فرد در خصوص ويژگي هاي کتاب اينگونه توضيح داد: در اين کتاب به حوزه عناصر مشترک با قرابت هاي فرهنگي اشاره شده است و مسئله ژئو کالچر و ديپلماسي فرهنگي به عنوان مبحث روز دنيا مورد بررسي قرار گرفته است.
وي افزود: مي توانيم در فرازهاي ارزشمندي از کتاب به نقش تکنولوژي هاي ارتباطي و بحث قدرت نرم، راهکارهاي عملي و اجراي پيدا کنيم.
ريس دانشکده مديريت و علوم انساني دانشگاه آزاد اسلامي واحد تهران شمال، نيز عرصه فرهنگ را گنج معنوي با ارزشي خواند که در ايران پنهان مانده است وتاکيد کرد: زبان سخن با دنياي امروز زبان فرهنگ است و در حالي که ديپلماسي سياسي به بن بست رسيده است ما مي توانيم با زبان فرهنگ به منافع خود دست پيدا کنيم.
202
انتهای پیام/